Zaterdag 13 Nov. arriveert Sinterklaas

Sinterklaas ontvangt kinderen in de Gouverneurstuin en in Marsdijk. Het Sinterklaasfeest in Assen wordt dit jaar in de Gouverneurstuin gevierd. Dat gebeurt op zaterdag 13 november. De organiserende stichting Sinterklaasintocht Assen en de gemeente zien de Gouverneurstuin als een aantrekkelijk alternatief voor de jaarlijkse intocht.

De Gouverneurstuin wordt omgetoverd tot een Sinterklaastuin waarin een feestelijke show wordt opgevoerd. De show wordt ’s middags twee keer aangeboden in de tuin en later in de middag in Marsdijk. Dat stelt zoveel mogelijk kinderen in de gelegenheid om het Sinterklaasfeest te vieren en om de Sint en zijn gevolg toe te zingen. In de Gouverneurstuin en in de Marsdijkhal wordt “De Grote Sinttocht Show” opgevoerd. Voor de “Grote Sinttocht Show” in de Gouverneurstuin zijn nog kaarten beschikbaar. Voor de voorstelling in de Marsdijkhal zijn alle kaarten uitgegeven.

Scholenvoorstellingen

Op 23 november worden als vanouds in De Nieuwe Kolk (DNK) weer drie voorstellingen gegeven voor kinderen van de groepen 1 t/m 4.

Het Zing & Spring Sinterklaasconcert

Het theater van Tante Theater staat helemaal op zijn kop als ineens de Pieten voor de deur staan! Huispiet heeft alle Pieten opgetrommeld, want als verassing voor Sinterklaas wil hij een concert voor de Goedheiligman organiseren. Tante Theater is in rep en roer, want dit komt helemaal niet goed uit. Ze heeft weinig in te brengen, want voordat Tante Theater er erg in heeft, hebben de Pieten het theater overgenomen. Huispiet begint meteen met repeteren en gelukkig zijn de kinderen van Assen ook naar het theater gekomen om de Pieten te helpen, maar wat zijn eigenlijk de favoriete nummers van Sinterklaas? En wat doet DJ Piet toch iedere keer bij de LiedjesJukebox van Sinterklaas? Oh oh als dat allemaal maar goed komt….

Deze voorstellingen worden mogelijk gemaakt door een samenwerking van de Stichting Sinterklaasintocht Assen, DNK en de Gemeente Assen.

INTOCHT OP YOUTUBE

Sinterklaas is weer aangekomen in Assen. Een paar impressies met films op Youtube.